środa, 21 sierpnia 2013
Krem
Szkoda, że zawsze robię na oko :P
Mniej więcej pół kostki masła uciekamy z połową szklanki cukru pudru. W trakcie ucierania masło zrobi się bardziej białe i puszyste. Następnie dodajemy dwa pudełka serka kanapkowego i łyżeczkę ekstraktu z wanilii. Całość miksujemy, wstawiamy do lodówki na ok 30 minut, następnie przekładamy do rękawa cukierniczego i dekorujemy babeczki. Gdyby był za rzadki to można dodać trochę cukru albo masła utartego z cukrem.
Do różanych babeczek na zdjęciu, dodałam ekstrakt różany i barwnik czerwony. Najlepiej dodać barwnik w proszku, bądź w żelu, ponieważ płynny barwnik może za bardzo rozcieńczyć nam krem.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz